Blöjtårta DIY, steg för steg beskrivning

Här finner du en komplett steg för steg guide för att göra din helt egna blöjtårta. Ett måste för varje Baby shower eller som present till den lilla bebisen. På vår sida finner du allt som behövs, du kan välja att köpa ett färdigt kit eller så plockar du ihop ett eget. Just denna guide är gjort på ett blöjtårta kit i blått och kanske passar en kommande pojke. Men vi har även färdiga kitt i rosa som kanske skulle kunna passa som blöjtårta flicka. Förutom blöjor behöver du ha följande saker hemma: 

⚬ Tejp  ⚬ Sax  ⚬ Wellpapp (till bottenplatta)  ⚬ Aluminiumfolie (att klä in bottenplattan med)

Manual/skiss för hur du viker ihop lådan/asken till Blöjtårta guld och silver hittar du längst ner på sidan.

Steg 1

Ta fram allt du behöver för att sedan kunna börja skapa.

Steg 2

Börja med att öppna förpackningen med blöjorna och ta sedan gummisnoddarna och rulla blöjorna till runda cylindrar.

Steg 3

Skapa en bottenplatta, detta steg är inte nödvändigt men hjälper dig att förflytta tårtan. Ta en bit kartong och skär ut en lagom stor bit ca 45 cm. Använd tallrik som ritmått. Klä in kartongbiten i presentpapper eller aluminiumfolie.

Steg 4

Lägg nu ut dom ihoprullade blöjorna på bottenplattan och använd en rulle från hushållspapper som stöd. Om du vill kan du istället för rullen gärna använda en liten present i mitten på tårtan, den blir en kul överraskning.

Steg 5

När samtliga blöjor i bottenraden är klara så drar du ett band runt hela det understa lagret.

Steg 6

Fortsätt nu med lager nummer två. Fyll på med blöjor och täck över eventuell present. Knyt ihop hela lager två med snöre.

Steg 7

Det sista lagret gör du mindre än lager två, lyft på tårtan.

Steg 8

Använd breda sidenband och knyt ihop varje lager, täck över det första snöret och alla gummiband. Knyt en rosett runt varje lager och klipp av bandet till rätt längd.

Steg 9

Knyt rosetter av satinband i olika bredd och färg. I det här exemplet så har vi använt oss av både mörkblåa och ljusblåa satinband. Montera med klädnypor, nålar eller dubbelhäftande tejp. Om du väljer att göra egna rosetter skapar du nu dessa. Klicka på länken så kommer du till vår DIY Rosett.

Steg 10

Lägg fram allt det du nu önskar att dekorera blöjtårtan med. Detta för att få en överblick över vad du önskar fästa och hur du då bäst kan arrangera det på blöjtårtan.

Steg 11

Fortsätt att dekorera tårtan, här har vi monterat cake picks stjärnor i silver och extra mycket snören i silver.

Steg 12

Dekorera toppen av blöjtårtan med något sött som passar. Den här gulliga barnvagnen finns i både rosa och blått att beställa löst eller i vårt färdiga blötårta kit. Fyll gärna vagnen med något kul. Manual/skiss för hur du viker ihop lådan/asken till Blöjtårta guld och silver hittar du längst ner på sidan.

Steg 13

Montera rosetterna och toppa slutligen tårtan med mer dekoration. Denna tårtdekoration med texten Oh Baby passar perfekt som pricken över i:et!

Klart!

Nu är blöjtårtan klar. Du kan beställa alla delar för denna blöjtårta separat eller som ett färdigt kit. Dekorationen finns även i rosa, silver och guld.

Tillbehör till Baby Shower:

Vik-ihop-guide

Manual/skiss för hur du viker ihop den lilla lådan/asken till Blöjtårta guld och silver.

Tingeltangel betalsätt