Smash the Cake

Här hittar du recept för hur du gör din egna sockerfria smash the cake-tårta till 1-årskalaset. Den här slänger du ihop enkelt och smidigt genom att följa denna steg-för-stegguide. Nu kör vi!

Fenomenet "Smash the Cake" är relativt nytt i Sverige och kommer ursprungligen från USA. Att skapa en tårta för 1-års kalaset som det lilla barnet sedan ska ge sig på att försöka äta blir ju såklart rätt så kladdigt, men det är också det som ger dom magiska fotografierna.

Förmodligen är det första gången som bebisen får smaka på en tårta och varför inte göra en helt sockerfri variant som är lite nyttigare än en vanligt födelsedagstårta. I denna guide går vi igenom hur du skapar en tårta med relativt få ingredienser. (Glöm inte att dekorera ordentligt med ballonger och pynt, du hittar allt du behöver för ett 1 års kalas hos oss.)

Detta behöver du:

  • Formbröd, gärna ljust typ rostbröd
  • Bebispuré, antingen hemmagjord eller på burk. Vi har använt Sempers blåbärspuré
  • Vispad grädde
  • Jordgubbar
  • Tårtljus

Recept

Steg 1

Börja med att skära bort kanterna från brödet. Välj själv om du vill skapa en rund tårta eller en kvadratisk form. Lägg ut en brödskiva och pensla första lagret med purén.

Steg 2

Fortsätt med lager två och pensla på den vispade grädden på nästa brödskiva.

Steg 3

Fortsätt att bygga fler lager och varva med puré och grädde. Ungefär 4 lager räcker för att få en härlig storlek på tårtan.

Steg 4

Smeta nu in hela tårtan med grädde både uppepå och runt om kring själva tårtan. Försök att göra så jämnt som möjligt.

Steg 5

Nu börjar tårtan bli klar. Dekorera toppen med jordgubbarna eller några andra smaskiga bär eller frukter.

tårta 1-års kalas

Klart

Nu är det bara att toppa tårtan med ett tårtljus och låta kalaset börja. Lycka till och hoppas ni får ett magiskt 1-års kalas!

Tillbehör till 1-års kalaset

Nu när du vet hur du bakar din egna Smash the cake så gäller det att dekorera 1-årskalaset ordentligt, kolla in vårt sortiment av dekoration för 1 års kalas.  

Tingeltangel betalsätt